SPLOŠNI POGOJI
S spletno trgovino buticno.si upravlja podjetje BUTIK DOBREGA, spletna trgovina, Tjaša Vogrinec s.p., Za Hribom 30, 1236 Trzin, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med buticno.si in uporabnikom.
Prosimo vas, da kot obiskovalec našega spletnega mesta upoštevate vse spodaj naštete pogoje. S pregledovanjem ali uporabljanjem tega spletnega mesta potrjujete, da ste te pogoje prebrali, da jih razumete ter se z njimi strinjate in jih v celoti sprejemate.
Ob registraciji v sistem spletne trgovine buticno.si, obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo. Z registracijo, prijavo na e-novice ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik.
Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.
PODATKI O PONUDNIKU
BUTIK DOBREGA, spletna trgovina, Tjaša Vogrinec s.p.
Za Hribom 30, 1236 Trzin
Davčna številka: 37985469
Matična številka: 8712816000
Telefon:040 244 060
E-Mail: info@buticno.si
TRR: SI56 6100 0002 4601 196
Zavezanec za DDV: NE
Lastnik spletnega mesta bo s potrebno skrbnostjo poizkušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov na spletnem mestu. Hkrati si pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta ali preneha z njegovim dopolnjevanjem kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila in ne prevzema nobenih odgovornosti za ponovno obnovo spletnega mesta. Prav tako lahko lastnik spletnega mesta kadarkoli in brez kakršnegakoli obvestila spremeni storitve, izdelke, cene ali programe, opisane na tem spletnem mestu. Vsa besedila, slike ter ostale vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta in so zgolj informativni podatki, zbrani z namenom predstavitve izdelkov podjetja BUTIK DOBREGA, spletna trgovina, Tjaša Vogrinec s.p.,
Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
• identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
• kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
• dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumnem roku),
• pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
• jasno in nedvoumno določene cene (razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza),
• način plačila in dostave,
• časovno veljavnost ponudbe,
• rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi z stike s kupci.
Naročilo
Nakup v spletni trgovini buticno.si je mogoč z registracijo. Ob registraciji obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik spletne trgovine.
Uporabniku je pred oddajo naročila omogočen pregled nad celotnim naročilom, vključno s ceno in količino artikla. Uporabniku je ob morebitnih napakah ponujena možnost vrnitve na stran za urejanje naročila.
Kupoprodajna pogodba med buticno.si in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko buticno.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za buticno.si kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Če izdelka trenutno ni na zalogi, ponudnik kupca obvesti o datumu dobave in mu izdelek zagotovi v čim krajšem možnem času.

Načini plačila
Možni so sledeči načini plačila:
• z nakazilom na transakcijski račun ponudnika (plačilo po predračunu),
• s plačilno oziroma kreditno kartico (Visa, Mastercard, Maestro),
• s storitvijo Paypal,
• s plačilom po povzetju.

Dostava
Blago, naročeno v spletni trgovini Butik Dobrega bo dobavljeno najkasneje v roku 5 delovnih dni od oddaje naročila. Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, ker blago morda ne bo na razpolago, bo o tem obvestil kupca po elektronski pošti ali po telefonu.
Naročene izdelke dostavlja Pošta Slovenije. Dostava se vrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel od registraciji ali naročilu. Pri plačilu po povzetju dostavljalec kupcu obračuna provizijo za vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije. V primeru, da v času dostave nikogar ni na dogovorjenem naslovu, dostavljalec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga. S tem obvestilom in osebnim dokumentom nato kupec prevzame pošiljko v najbližji poslovalnici Pošte Slovenije. Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži, ki bo zagotavljala zaupnost narave izdelka. V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca.
Kupec je ob kupnini za naročene izdelke dolžan poravnati še stroške pošiljanja ob prevzemu blaga razen pri naročilu posameznih artiklov, ki imajo ob opisu navedeno: »poštnina vključena v ceno« ali »brezplačna dostava«.
Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave Pošte Slovenije.
• do 49,99 eur nakupa je cena pakiranja in dostave 3,80 eur
• pri vrednosti nakupa nad 50 eur je pakiranja in dostave brezplačna
Strošek redne dostave je enoten za celo Slovenijo.
Opozorilo: navedeni pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.
Cene
Cene v spletni trgovini buticno.si so predstavljene kot redne cene in so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma dobavitelja ali cene, ki jih ponudnik sam oblikuje. Cene so navedene v EUR in vključujejo davek na dodatno vrednost (DDV). Cene ne vključujejo stroška poštnine.
Cene veljajo ob sklenitvi pogodbe med ponudnikom in kupcem oziroma, ko kupec dobi sporočilo o statusu Naročilo potrjeno.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko tudi prejme račun na vpisan elektronski naslov.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Ponudnik si pridružuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Izdelki v akciji so na voljo po navedenih akcijskih cenah do razprodaje zalog.

Vračila
• Vračilo brez navedenega razloga
Če kupec želi brez razloga vrniti izdelke, mora o tem najpozneje v 14 dneh od datuma prejema izdelkov obvestiti ponudnika preko e-pošte info@buticno.si. Naročeno blago mora kupec nato najkasneje v roku 14 dni od oddanega obvestila o vračilu, v originalni embalaži s priloženim originalnim računom poslati na sedež podjetja Butik Dobrega, Tjaša Vogrinec s.p, Za hribom 30, 1236 Trzin. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Podjetje Butik Dobrega kupcu nato povrne celotno kupnino, vendar kupec nosi stroške, ki nastanejo z vračilom blaga (strošek vračila). Vračilo kupnine bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o vračilu izdelkov. Vračilo kupcu se izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.
• Reklamacija
V primeru, da dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oziroma specifikaciji naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov, napačne količine), mora kupec o tem obvestiti ponudnika preko e-pošte info@buticno.si v 8 dneh od datuma prejema izdelka ter v skladu z dogovorom vrniti dostavljene izdelke, katere bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. Ponudnik krije stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neodprti in nepoškodovani. Podjetje Butik Dobrega ne odgovarja za morebitne neopazne napake v vsebnosti originalno zaprtega proizvoda.
• Vračilo poškodovanih pošiljk
V primeru, da je paket s katerim je kupec prejel naročene izdelke fizično poškodovan ali če v njem manjkajo izdelki oziroma kaže znake odprtja, mora kupec v roku 3 dni od prejema sprožiti postopek reklamacije pri dostavljavcu (Pošta Slovenije) ali pa o tem obvesti ponudnika. Ponudnik se zaveže, da bo skupaj z dostavno službo rešil reklamacijo v najkrajšem možnem času.

Varnostna opozorila k uporabi vseh izdelkov
Pred uporabo vsakega izdelka je potrebno prebrati navodila o uporabi. Vsak izdelek, je potrebno pred uporabo na varen način preizkusiti. V kolikor niste popolnoma prepričani, na kakšen način bi izdelek preizkusili ali pa niste prepričani, da je izdelek varen za uporabo in lahko naredi premoženjsko škodo ali škodo na zdravju ljudi vas prosimo, da izdelka ne uporabljate, o tem obvestite prodajalca in mu izdelek vrnete. Vse izdelke uporabljate po lastni presoji in na lastno odgovornost.
Prizadevamo si za čim podrobnejši in pravilnejši opis izdelkov in slik. Kljub temu, ne moremo zagotoviti, da so vsi navedeni podatki o izdelkih in njihove slike popolnoma točni. V primeru nejasnosti, točnost informacij preverite pri prodajalcu.

Varnost
Podjetje Butik Dobrega se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost in razvijal tehnologijo, ki vam omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno trgovino podjetja Butik Dobrega. Vaši osebni podatki bodo skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki, pridobljeni ob naročilu blaga, bodo uporabljeni za pošiljanje ponudb, računov ter ostale potrebne poslovne komunikacije med vami in prodajalcem. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Z uporabo spletne trgovine soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi.

Privolitev
Z registracijo na spletni trgovini se strinjate, da podjetje zbira podatke na način in v namene, ki so opisani v tej izjavi.
Zbiranje osebnih podatkov in registracija
Za nakupovanje v spletni trgovini se mora uporabnik registrirati. Pri registraciji mora uporabnik izpolniti osebne podatke oziroma podatke o pravni osebi. Uporabnik mora izpolniti podatke za osebni račun, podatke za plačilo in podatke za dostavo.
Podatki za osebni račun
• Ime
• Priimek
• E-poštni naslov (naslov mora biti veljaven, saj boste nanj prejeli podatke o registraciji. Prav tako boste nanj prejeli novo geslo, v kolikor bi pozabili obstoječega)
• Osebno geslo (Geslo si izmislite sami. Zaradi zaščite podatkov naj vsebuje tudi številke in znake.)
• Ponovitev gesla
• Telefon
• ID št. za DDV
• Pošiljanje e-pošte (označite, ali želite prejemati informacije o izdelkih, novistih,..)
• Podatki za plačilo
• Ime
• Priimek
• Telefon
• Firma oziroma podjetje
• Vrsta naslova
• Naslov 1
• Naslov 2
• Stanovanje
• Mesto
• Država
• Pokrajina
• Poštna številka

Podatki za dostavo
Polja so enaka, kot pri poljih za plačilo. Podatke za dostavo lahko vnesete različne, lahko pa označite, da želite uporabiti enake podatke, kot pri podatkih za plačilo.
Spletna trgovina lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni trgovini. Podjetje Butik Dobrega te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine.
Sprememba osebnih podatkov
Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje osebne podatke, naslov za dostavo in naslov za plačilo. To stori tako, da se prijavi v spletno trgovino in izbere možnost ‘Moj račun’.
Uporaba osebnih podatkov
Podjetje Butik Dobrega zbira podatke na spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine in nudenje zahtevanih storitev. Podjetje Butik Dobrega lahko uporabi vaše podatke tudi za naslednje namene:
• Internih tržnih raziskav
• Obveščanje strank o novostih spletne trgovine
• Obveščanje strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi podjetje Butik Dobrega.
Varovanje osebnih podatkov
Spletna trgovina se zavezuje, da bo osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Osebni podatki se bodo uporabljali samo za interne namene podjetja Butik Dobrega in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
Uporaba piškotkov
Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov, s katerimi bi lahko ugotovili vaši identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.
Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati, ali pa želite, da ste obveščeni, preden se piškotek naloži na vaš računalnik, lahko to določite v nastavitvah brskalnika.
Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Uporabnik lahko to označi v postopku prijave. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• Pošiljatelj bo jasno razviden,
• Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• Jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
Mnenja / komentarji uporabnikov
Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice časovno neomejeno prenaša na podjetje Butik Dobrega.
Obveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni straneh. V take primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Podjetje Butik Dobrega ni odgovorno za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik okužen z virusi) ali ponudnikove poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletne trgovine (npr. izpad delovanja medmrežja).
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Pravno obvestilo
Spletna trgovina buticno.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.
Pritožbe in spori
Podjetje Butik Dobrega spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@buticno.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje Butik Dobrega bo v 5 delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Podjetje Butik Dobrega se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj, kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljši močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Želimo vam prijetno nakupovanje.
Ekipa Butik Dobrega.